liveblog | 5 mei

Gesink uit de Giro • Van Hunenstijn naar Spelen

In dit liveblog lees je alles over de Gelderse sport. Robert Gesink gaat niet van start in de Giro vandaag en Marije van Hunenstijn mag naar de Spelen.
Laatst bijgewerkt: 5 mei, 11:00 uur
11:00

Gesink moet opgeven in de Giro

Voor Robert Gesink zit de Ronde van Italië er al op. De 37-jarige wielrenner uit Varsseveld heeft gisteren in de eerste etappe bij een valpartij zijn hand gebroken. Gesink kwam ten val door toedoen van anderen en ging daarna enorm tekeer. Hij vervolgde zijn weg naar de finish nog wel en kwam op een kwartier van winnaar Jhonatan Narvaez binnen.
Robert Gesink eerder dit jaar
© ANP
Robert Gesink is bezig aan zijn laatste jaar als profrenner. Eerder dit jaar viel hij na een val ook al uit in Tirreno-Adriatico. De Achterhoeker is bezig aan zijn achttiende seizoen in het profpeloton. Zijn beste prestatie was een vierde plaats in de Tour de France van 2010.
07:30

Vitesse gaat zowaar weer voetballen

Bij Vitesse draait het deze week vooral om de crowdfunding-actie, die inmiddels al 1,3 miljoen euro heeft opgebracht. Maar vandaag komt de ploeg van trainer Edward Sturing ook in actie op het veld.
De supporters van Vitesse tonen hun clubliefde
© Omroep Gelderland
Vitesse gaat op bezoek bij FC Utrecht, de huidige nummer zeven in de eredivisie. De Arnhemmers zijn mede door de 18 punten aftrek al gedegradeerd. Maar het is de vraag of de club volgend seizoen nog wel bestaat. Voor 17 mei moet Vitesse een sluitend plan indienen, anders wordt de licentie ingenomen.
07:30

Van Hunenstijn naar de Spelen

Marije van Hunenstijn mag komende zomer naar de Olympische Spelen in Parijs. De atlete uit Apeldoorn plaatste zich op de Bahamas met de estafetteploeg op de 4x100 meter in een tijd van 42,88. Daarmee werd Nederland tweede en dat betekent plaatsing voor Parijs.
Marije van Hunenstijn
© Omroep Gelderland
Bij de mixed relay plaatste Nederland zich op de 4x400 meter vol overtuiging voor de Spelen. Femke Bol en Lieke Klaver uit Arnhem liepen met twee mannen een tijd van 3.12.16 en hadden daarmee de snelste tijd. Bol en Klaver kunnen zich vandaag ook nog met de 4x400 meter-ploeg bij de vrouwen kwalificeren voor de Spelen.
07:00

De Treffers minimaal tweede

De Treffers heeft de uitwedstrijd tegen Jong Almere City met 3-1 gewonnen. Jordy Thomassen maakte twee doelpunten en Willem den Dekker zorgde voor nummer drie.
Jordy Thomassen
© De Treffers
Door deze overwinning is De Treffers verzekerd van de tweede plaats in de tweede divisie. Dat is de beste prestatie ooit van de Groesbeekse club op dit niveau. De Treffers maakt ook nog een kleine kans op het kampioenschap. Met nog drie wedstrijden te spelen staat de ploeg vijf punten achter op koploper Spakenburg.
06:00

Polar Bears naar halve finales

De vrouwen van Polar Bears hebben zich overtuigend geplaatst voor de halve finales van de play-offs waterpolo. In Gouda werd GZC Donk met 14-7 verslagen. De eerste wedstrijd in Ede was al met 24-5 gewonnen door Polar Bears. In de halve finales wacht Polar Bears een confrontatie tussen de winnaar van ZVL tegen Het Ravijn. De andere halve finale gaat tussen De Zaan en UZSC.
Polar Bears was dit seizoen in de competitie ongenaakbaar. Alle wedstrijden werden gewonnen. De ploeg uit Ede werd voor het laatst kampioen in 2022. Vorig jaar ging de titel naar De Zaan.